Leren fietsen in het Pietenhuis

Maandag 16 november, het Grote Pietenhuis

Kleine Piet is zenuwachtig, want vandaag gaat het gebeuren. Hij krijgt fietsles, op een echte fiets, zonder zijwieltjes. Dat vindt Kleine Piet best spannend. Gelukkig zijn er in het grote Pietenhuis hele lange gangen en daar kan hij goed oefenen.

Fietspiet Tom helpt Kleine Piet op z’n fiets en legt uit hoe alles werkt. ‘Kijk Pietje, dit is het stuur en dat hou je altijd met twee handen goed vast. Dit is een fietsbel die je gebruikt als iemand in de weg loopt. Dit zijn de trappers, die draai je rustig met je benen rond, niet te langzaam. Als je wil stoppen, dan rem je en zet je jouw voeten op de grond zodra je stilstaat. Kom, ga maar zitten op het zadel en dan gaan we’.

Fietspiet Tom rent achter de fiets en houd Klein Pietje vast aan zijn kraag. Met zijn tong uit zijn mond, draait Klein Pietje de trappers rond. Het stuurt slingert eerst, maar Pietje fietst steeds rechter en rechter roept blij “ik kan het, ik kan het!’

Als je nu bij het Pietenhuis bent, kan je door de lange gang een rood fietsje zien fietsen, heen en weer. Kleine Piet die op de fiets pepernoten en speculaas van de keuken naar de Pietenwoonkamer brengt voor bij de chocolademelk. En soms belt ie, gewoon voor de lol, omdat de bel zo leuk rinkelt.
Kan jij al fietsen?

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Twitter