De verhalenverteller

Elk jaar verzint Esther (1963) een uniek Sinterklaas verhaal dat zij vertelt tijdens Sinterklaasfeesten. Verhalen verzinnen en vertellen aan kinderen doet zij al heel haar leven.

Ze is 13 jaar de verhalenverteller op de oude basisschool van haar kinderen. Sinterklaas activiteit in Rotterdam, Esther vertelt een spannend verhaalVoor haar een inspirerende nevenactiviteit,  naast haar eigen werk als procesbegeleider en transitiecoach (valkconsult.nl & transitiefocus.com). Niets is leuker dan 60 gezichten die vol spanning in het verhaal meegesleept zijn en meeleven met alles wat er gebeurt.

Maar er is meer. In haar werk ziet zij regelmatig dat mensen of groepen niet gezien worden. Soms worden deze mensen onbewust over het hoofd gezien, soms worden ze bewust buitengesloten. Stem geven aan deze ‘stemlozen’ is iets dat ze dan doet.
Zo ook in de actuele Pieten-discussie.  In haar ogen gaat dit ‘zwartepieten’ voorbij aan de mens Piet. Piet die geen stem heeft of krijgt.

In haar verhalen krijgt Piet de plek die hem/haar toekomt. Een waardevolle medewerker en vriend van Sint. Onderdeel van een megaconcern. Een persoon met lef, humor en diepe loyaliteit.
Piet, een geuzennaam. Een naam om trots op te zijn.

Zo draagt zij haar steentje bij aan de nieuwe oude legende. Een traditie die zij ook haar kleinkinderen gunt.

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Twitter