Sinterklaasverhalen nieuwe stijl

In november maakt Nederland zich weer op voor de komst van Sinterklaas. Maar in Spanje zijn Sinterklaas en de Pieten het hele jaar al druk bezig om goed voorbereid naar Nederland te gaan. Het is Sint ook opgevallen dat er weinig goede voorleesverhalen zijn die de kinderen uitleggen waarom Sint en Piet een vanzelfsprekend duo zijn en welke mooie avonturen ze samen al beleefd hebben.

Maar daar heeft Sint wat aan gedaan.
Esther van de Valk is ongewoon goed ingewerkt in het leven van Sint en zijn Pieten in Madrid. Dat levert prachtige verhalen op de ons een uniek inkijkje geven.

Wist je dat?

  • De Pieten Sint een keer vergeten zijn in Frankrijk
  • Sint met een luchtballon naar Nederland is gevolgen
  • Pepernotenolie heel belangrijk is voor de stoomboot
  • De Pietenschool in Nederland gestart is

Zeven nieuwe verhalen

In het allereerste verhaal vertelt Sinterklaas hoe Piet het leven van Sint redde en hoe ze daarna vrienden voor het leven zijn geworden. Samen maken ze zich sterk voor het beschermen van kinderen in nood en velen sloten zich daarbij aan.

Piet redt Sinterklaas
Piet redt Sinterklaas

Twee andere verhalen gaan over de reis van Madrid naar Nederland. Een reis waar van alles mis kan gaan. In het tweede verhaal wordt Sinterklaas vergeten in een havenstad bij een tussenstop onderweg. Gelukkig is hij vindingrijk en reist op eigen gelegenheid verder. Maar wat doen de Pieten als ze erachter komen?

Sint in de luchtballon
Sint in de luchtballon

In het derde verhaal staat de luchtballon centraal. Sinterklaas vliegt met twee Pieten naar Nederland omdat de motor van de stoomboot niet start. Bij het in elkaar zetten na een grote beurt waren er 17 bouten en moeren over en die heeft Junior Motorpiet toen maar overboord gegooid. Komt Sinterklaas op tijd aan in Nederland met de luchtballon? En lukt het de Pieten om alle bouten en moeren terug te vinden en de stoomboot in orde te maken?

In een ander verhaal is door een verliefde Piet alle kleding van de Pieten in de was gekrompen. Alle Pieten krijgen nieuwe kleding. De kleermaker is erg blij dat deze grote bestelling af is. ’s Avonds staat de wagen, ingeladen met alle nieuwe kleding, klaar voor vertrek. Maar de volgende ochtend is de vrachtwagen spoorloos verdwenen. Waar is de kleding? Gelukkig kunnen Juan en Pepita Sint helpen.sinterklaas-activiteit,-motorpiet-sleutelt-aan-motor

Pepernotenolie speelt een belangrijke rol in dit verhaal. Pepernotenolie is een essentiële vloeistof om de motor van de pakjesboot te laten draaien. Maar de pepernotenolie is op en over twee dagen moet Sint naar Nederland vertrekken om op tijd aan te komen. Wat nu? Hoofdpiet heeft een slim idee…

Iedereen krijgt cadeautjes op 5 december, groot of klein en meestal mooi ingepakt. Wanneer doen die Pieten dat eigenlijk? Hoe leren ze die cadeautjes zo mooi in te pakken? En wat heeft die geheimzinnige nachtelijke inpakker daar mee te maken? Dit verhaal geeft de antwoorden.

Ook Pieten gaan met pensioen. Dit verhaal vertelt over een tijd dat er iets te veel Pieten met pensioen gingen. Daardoor kwamen er onervaren Pieten naar Nederland en gebeurden daar toen vreemde dingen. Gelukkig werd er een oplossing gevonden en zijn vanaf dat jaar hulppieten een feit.

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Twitter